096 120 02 97, 067 363 65 86

Блог

Подорож на виробництво “BLUM”(Блюм).

Подорож на виробництво “BLUM”(Блюм).

Повна роботизація ! Всі етапи виробництва механізовані, людський фактор майже відсутній.

Подорож на виробництво “BLUM” (Блюм).

    У квітні цього року нам пощастило зазирнути всередину виробництва компанії “BLUM”.  Саме виробництво розташоване у мальовничому куточку Австрії у місті Дорнбірн.

 

 Це місто здається повністю просякнуте “Блюмом”, окрім безлічі заводів у тут усюди, шмигають автомобілі з фірмовою символікою та поважно їдуть величезні вантажівки “BLUM”.

 

 


    Один з заводів розташований прямо під схилом гір,  інші - неподалік.


    Перше враження описати важко, це і захват від технічного рівня оснащення, і подекуди, “біла” заздрість від рівня практичної організації виробництва. Здається тут продумане все !!! Починаючи від закалюваня металу до власної школи майбутніх працівників компанії. Дуже шкода, що на самому виробництві заборонено фотографувати, бо описати побачене просто неможливо !
    Але я спробую ...
    Повна роботизація !!! Всі етапи виробництва механізовані, людський фактор майже відсутній. Людям на заводах “BLUM” відведена галузь маркетингу, патентування, інноваційних розробок, школи працівників та інші, тобто там де роботи не справляться... поки що )))
    Особливо,хотілося б відмітити, величезний склад на одному з заводів, щоб було з чим порівняти... уявіть будівельний гіпермаркет (тільки вищий у рази три), повністю запакований товаром, а між рядами,постійно працюють безліч ліфтів, які запрограмовані по штрих коду, і самі знають, яку коробку куди покласти, яку перекласти, а що відправити на виробництво, або на відвантаження...і цей процес неперервний ...
    Особливо чомусь запам'яталась лінія з виробництва завіси для дверей Clip top Blumotion (Кліп топ блюмоушн). На початку якої стоїть просто рулон металу, а в кінці гарно пакуються готові петлі. Кожна така петля складається з 58 деталей, важко навіть уявити скільки тоді комплектуючих у більш складних механізмах від “BLUM” !!!


    Найтаємнішим місцем на виробництві — є відділ тестування продукції, це величезне та височезне темне приміщення де стоїть маса шухляд та дверцят, які циклічно відчиняють та зачиняють роботи. Нам по секрету сказали, що тут тестується не тільки продукція “BLUM”, а і вироби конкурентів... тільки нікому про це не кажіть...)))
    Загальне враження від подорожі складається з шоку від побаченого високого рівня виробництва, краси Австрійських гір та гостинності представників компанії.
    Особливо хочеться подякувати нашим українським “Блюмівцям”) за цю унікальну можливість побачити де народжується продукція від “BLUM”...

Поділитись:

Повернутись